Home / Aplicatii / Cei mai buni administratori de parole in 2018

Cei mai buni administratori de parole in 2018

Cu siguranta cei mai multi dintre voi, ca si mine de altfel, v – ati uitat macar o data parola unui cont Google, unei adrese de e – mail sau a unui cont de socializare. La fel ca si mine, probabil v – ati saturat sa le notati pe hartii, pe care ulterior le pierdeti prin casa sau le uitati in hainele date la spalat. Tocmai de aceea am ales sa vorbesc astazi despre cei mai buni administratori de parole in 2018, adica acei manageri care va vor usura cu siguranta viata digitala.

De ce e util un administrator de parole?

Utilizarea id – urilor si a parolelor pentru autentificarea oricarui cont este un mecanism de securitate fundamental defectuos. ID – urile sunt adesea usor de intuit, in mare parte pentru ca sunt derivate din numele titularului contului sau alte caracteristici. Pe de alta parte, parolele complexe sunt greu de retinut, multi utilizand parole precum ” parola „, ” 1234 „, numele animalului lor sau alte combinatii usor de ghicit. Din pacate, traim intr – o lume in care numarul tentativelor de spargere a parolelor se ridica la sute de milioane sau mai mult.

Prin urmare, necesitatea de a descoperi cei mai buni administratori de parole in 2018 a aparut pentru ca nu s – a conceput inca o metoda universal valabila si extrem de sigura pentru limitarea accesului persoanelor neautorizate la conturile personale. Chiar si asa, acesti manageri de parole chiar pot ajuta, fie prin facilitarea accesului la cont, fie prin intarirea securitatii lor contra hackerilor.

Ce au in comun cei mai buni administratori de parole in 2018?

Aproape toti managerii de parole pornesc de la conceptul crearii unei parole de baza pentru accesul la aplicatie, ei completand ulterior id – urile utilizatorilor individuali si parolele pentru site – urile sau aplicatiile pe care le utilizezi. Unul dintre avantajele acestei functii este ca nu mai trebuie sa iti amintesti parolele, putand astfel sa atribui fiecarui site sau aplicatie o parola distincta, mult mai complexa si mai greu de retinut.

Exista riscuri?

Raspunsul sincer la aceasta intrebare este: Da. De pilda, daca un hacker obtine acces la parola principala, toate conturile tale sunt expuse. De asemenea, daca un hacker reuseste sa acceseze serverul central al companiei de gestionare a parolelor, este posibil ca milioane de astfel de parole sa fie furate cu un singur click. Pentru ambele probleme expuse mai sus exista, insa, metode de aparare.

Majoritatea managerilor de parole pun la dispozitia utilizatorului autentificarea in mai multi pasi, astfel incat accesul la contul principal este acordat nu numai dupa introducerea unei parole corecte, ci si a unui cod de autentificare corect. Acest cod este trimis pe un dispozitiv pe care doar tu il detii, limitand posibilitatea ca oricine altcineva sa aiba acces la informatiile tale.De asemenea, serverele principale sunt protejate de furnizori prin criptarea informatiilor despre parola, prin protocoale de securitate extrem de greu de spart.

Cei mai buni administratori de parole in 2018
Cei mai buni administratori de parole in 2018

Care sunt cei mai buni administratori de parole in 2018?

Blur

 • Ofera si versiune gratuita
 • Disponibil pentru: iOS, Android
 • Pret versiune platita: 36 dolari pe an

Blur  este un produs care creeaza instant coduri de acces pentru carduri virtuale, gestioneaza parole, ofera suport pentru un numar de telefon privat si multe altele. In trecut, a existat ca si extensie de browser numita MaskMe, fiind transformata ulterior intr – un produs complex de securitate pentru consumatori.

Blur ofera atat spatiu de stocare local, cat si o arhiva de tip cloud, alaturi de captarea uzuala a parolei, completarea automata si generarea de coduri de acces noi. Ceea ce face ca Blur sa fie unic este felul in care functioneaza ca portofel digital:

 • iti permite sa generezi coduri pin utilizabile o singura data pentru  cartile tale de credit, astfel incat sa nu fii nevoit sa furnizezi niciodata codul pin real;
 • Blur poate crea un numar de telefon virtual astfel incat, daca ai nevoie sa furnizezi unui site un numar de telefon, iti poti pastra numarul real privat.
 • Abine, compania din spatele Blur, ofera si un serviciu de 129 de dolari numit DeleteMe, care cere brokeri – lor de date online sa iti elimine informatiile personale de pe Internet.

Sticky Password 

 • Ofera si versiune gratuita
 • Disponibil pentru: iOS, Android, Windows, Mac
 • Pret versiune platita: 29.99 dolari pe an

Sticky Password  este produs de Lamantine Software, numit asa dupa termenul francez ” lamantine „, o specie de mamifere marine aflata pe cale de disparitie. Compania doneaza astfel o parte din taxa de licenta pentru fiecare copie a Sticky Password vanduta catre organizatia nonprofit Save the Manatee.

Chiar daca Sticky Password nu functioneaza pe Edge, acesta ofera suport pentru Chrome, Chromium, Firefox, Thunderbird, IE, Comodo Dragon, Opera, Pale Moon, SeaMonkey si Yandex pe Windows; Firefox, Dolphin si UCWeb pe Android; Safari pe iOS; Safari si Chrome pe Mac.

Un minus este acela ca Sticky Password  nu asigura suport pentru functia de portofel digital. Cu toate acestea, are o capacitate foarte rapida si sigura de autocompletare a datelor, suport bio – metric pentru Touch ID pe iOS si scanarea amprentelor digitale pe Android, precum si optiunea de a stoca numai copii locale ale parolei sau de a le importa in cloud.

Keeper

 • Ofera si versiune gratuita
 • Disponibil pentru: iOS, Android, Windows, Mac
 • Pret versiune platita: 29.99 dolari pe an

Keeper se caracterizeaza prin faptul ca este compatibil cu o gama variata de dispozitive si browsere si asigura o multitudine de metode puternice de autentificare.

Dispune de un kit de dezvoltare software (SDK), caracteristici speciale precum o singura autentificare (SSO) si se integreaza Duo pentru autentificarea cu un singur click. De asemenea, permite ca datele sa fie izolate in anumite regiuni din lume, astfel incat accesul in afara acestor regiuni sa fie complet indisponibil.

Ca majoritatea administratorilor de parole, Keeper suporta conectarea prin amprenta digitala pe telefonul mobil. Tot ceea ce Keeper stocheaza poate fi furnizat catre o terta persoana, dar numai daca si aceasta detine un cont Keeper platit. Keeper si – a castigat popularitatea intre utilizatori deoarece iti permite sa numesti un contact de urgenta care poate avea acces la datele tale in cazul in care tu te afli in imposibilitatea de a o face.

De asemenea, Keeper importa informatii de la o gama foarte larga de alti administratori de parole, inclusiv 1Password, Dashlane, EnPass si LastPass. De asemenea poate importa parolele stocate de Chrome, Opera si Firefox . Nu in ultimul rand, Keeper poate fi configurat divers, fie ca este vorba de utilizarea sa la nivelul familiei sau a companiei tale.

Password Boss

 • Ofera si versiune gratuita
 • Disponibil pentru: iOS, Android, Windows
 • Pret versiune platita: 30 dolari pe an

Password Boss  asigura suport pentru Windows, iOS si Android, dar nu include o versiune pentru Mac sau Linux.

Atrage prin faptul ca iti permite sa alegi regiunea sau regiunile din lume in care sa fie stocate datele tale, atat pentru a gestiona viteza de acces, cat si pentru a evita orice tip de problema jurisdictionala sau guvernamentala pe care le ai in ceea ce priveste confidentialitatea datelor tale.

De asemenea, parolele create in administratorii standard de parole pentru Chrome, IE, Firefox, Opera si Edge pot fi importate in Password Boss, care accepta si importul de la 1Password, Dashlane, LastPass si RoboForm.

LastPass

 • Ofera si versiune gratuita
 • Disponibil pentru: iOS, Android, Windows, Mac, Linux
 • Pret versiune platita: 24 dolari pe an

LastPass a  fost  achizitionat in 2015 de catre LogMeIn , ceea ce a provocat cateva nemultumiri printre utilizatori. Desi aplicatia a ramas in general neschimbat dupa achizitie, utilizatorii au fost suparati de reducerea caracteristicilor primite la versiunea gratuita si de dublarea pretului produsului premium de la 12 dolari, la 24 dolari pe an. Cu toate acestea, LastPass este inca unul dintre cei mai ieftini administratori de parole de pe piata.

Spre deosebire de unii dintre competitorii sai, LastPass este un serviciu de tip cloud. Nu exista un spatiu de stocare local. Functioneaza perfect in interiorul browserelor care au instalate extensii de browser. Una dintre cele mai importante caracteristici ale sale este protocolul de securitate complex. LassPass cauta in intreaga baza de date parolele, determinand cete conturi au parole duplicate si care au un sistem de protectie slab.

De asemenea, LassPass permite schimbarea automata pentru unele parole fara a mai fi nevoie sa faci acest lucru manual. Asta iti permite sa iti schimbi constant informatiile de logare, eliminand astfel orice element din parolele mai vechi pe care hackeri le pot avea. LastPass are propria aplicatie de autentificare, iar pentru unele site – uri web comune, iti permite logarea printr – un simplu click.

Dashlane

 • Ofera si versiune gratuita
 • Disponibil pentru: iOS, Android, Windows, Mac
 • Pret versiune platita: 39.96 dolari pe an

Una dintre cele mai interesante caracteristici ale lui Dashlane este ceea ce producatorul  numeste ” Alerte de incalcare a securitatii site – ului „. Acest lucru inseamna ca Dashlane te va anunta daca vreunul din site – urile pe care le accesezi are probleme de securitate. Desigur, acest lucru este limitat la acele site – uri care permit ca alertele de securitate sa fie publice si, in general, la site – urile importante.

Dashlane poate importa informatii de la alti administratori de parole, inclusiv 1Password, RoboForm si LastPass. De asemenea, acesta ofera un sistem propriu pentru importarea informatiilor din fisierele CSV.

De asemenea, acesta iti permite sa alegi sa nu iti stochezi informatiile despre parolele tale pe serverele Dashlane ( care utilizeaza un sistem de securitate brevetat ). Totusi, pentru a face acest lucru trebuie sa dezactivezi sincronizarea, ceea ce inseamna ca devii complet responsabil de gestionarea, copierea de rezerva si transferul datelor legate de parola intre dispozitivele tale si serverele lor. Chiar si asa, o consider o optiune foarte utila.

EnPass

 • Ofera si versiune gratuita
 • Disponibil pentru: iOS, Android, Windows, Mac, Linux , Chromebook
 • Pret versiune platita: 9.99 dolari pentru fiecare activare pe un dispozitiv mobil distinct

EnPass este perfect functionabil pe aproape toate dispozitivele, inclusiv BlackBerry , Chromebook, Linux, existand chiar si o versiune special creata pentru stick – uri USB. Dispune de suport complet pentru Windows 10 si include chiar o extensie pentru browser – ul Edge si o aplicatie specifica in Windows Store.

Costul pentru versiunea sa premium este foarte atragator, mai ales pentru mediul de afaceri. In locul unei taxe lunare, se plateste o taxa unica de 9.99 dolari pentru fiecare dispozitiv mobil pe care vrei sa il instalezi. Versiunea pentru desktop este gratuita. EnPass este orientat in principal pe stocarea locala de date, in detrimentul unei arhive cloud. Acest lucru reduce substantial riscul de spargere si furt a informatiilor. Totusi, daca doresti sa pastrezi o sincronizare a arhivelor de parole intre dispozitive, EnPass iti permite sincronizarea in cloud pentru iCloud, Dropbox , OwnCloud, GoogleDrive, One Drive si Box.

LogMeOnce

 • Ofera si versiune gratuita
 • Disponibil pentru: iOS, Android, Windows, Mac
 • Pret versiune platita: 12 dolari pe an

Primul lucru pe care il constati atunci cand te apuci sa cauti informatii despre LogMeOnce este acela ca denumirea versiunilor produsului pot fi usor confuze. Asta pentru ca LogMeOnce are o versiune „Premium” care este gratuita. De asemenea, are versiuni ” Professional ” si ” Ultimate ” care costa 12, respectiv 39 dolari pe an. Exista inclusiv versiune de afaceri cu SSO.

Dincolo de acest aspect, LogMeOnce ofera o gama foarte variata de functii, intre care si o optiune de conectare prin intermediul unei fotografii ( o forma de autentificare in mai multi pasi ). De asemenea, are capacitatea de a determina unde sunt stocate datele, fie la nivel local, fie sincronizate printr – un serviciu de partajare de tip cloud.

In plus, LogMeOnce poate sterge, bloca si afisa mesaje. O caracteristica interesanta a versiunii mobile, numita LogMeOnce Mugshot, permite captarea in timp real o oricarei tentative de accesare neautorizata a telefonului tau.

RoboForm

 • Ofera versiune de incercare ( trial )
 • Disponibil pentru: iOS, Android, Windows, Mac, Linux, Chromebook
 • Pret versiune platita: 19.95 dolari pe an

Desi a fost lansat pe piata in anul 2000 ca si parte integranta a sistemului de operare Windows, RoboForm a evoluat considerabil de atunci. In prezent, sistemul sau de stocare in cloud, numit RoboForm Everywhere, este disponibil pentru cei care au conturi premium ( platite ). Conturile gratuite RoboForm pot stoca parolele la nivel local pe computerul tau sau orice alt dispozitiv mobil, dar fara a asigura servicii de sincronizare sau de backup. RoboForm se integreaza perfect in orice tip de browser, inclusiv Edge si Opera.

Zoho Vault

 • Ofera si versiune gratuita
 • Disponibil pentru: iOS, Android, Safari (Mac), Chrome si Firefox ( Mac si Windows)
 • Pret versiune platita: 12 dolari pe an

Zoho Vault este un administrator de parole proiectat in special pentru corporatii, dar exista si o versiune gratuita disponibila pentru persoane fizice. Versiunea standard costa 12 dolari pe an pe utilizator, fara a limita numarul de utilizari. Versiunea Pro costa 48 de dolari pe an, iar versiunea Enterprise, care adauga functiile Active Directory si alte fisiere similare, costa 84 dolari pe an. Ambele necesita un numar minim de cinci utilizatori.

Zoho Vault este un administrator de parole usor de moderat. Din pacate, nu asigura suport portofel digital. Ca bonus, compania are suport telefonic non – stop de luni pana vineri.

1Password

 • Ofera versiune de incercare ( trial )
 • Disponibil pentru:  iOS , Android, Windows, Mac
 • Pret versiune platita: 35.88 dolari pe an

1Password  a devenit foarte popular in ultimii ani gratie integrarii sale perfecte intr – un numar mare de aplicatii mobile. El poate functiona inclusiv pe post de aplicatie de autentificare, nemaifiind necesara instalarea unui manager de parole.

1Password nu utilizeaza autentificarea in mai multi pasi ( cu exceptia amprentelor digitale pe iOS si Android ). In schimb, adaugă o cheie secreta la parola de criptare, astfel incat aceasta sa nu poata fi accesata fara cheia respectiva. Aceasta cheie se va gasi doar in dispozitivul tau, astfel incat nimeni care nu are dispozitivul sa poata avea acces la ea.

Un alt element care atrage le 1Password este capacitatea sa de a mentine un numar minim de elemente de identidicare pentru parole ceea ce inseamna ca oricine este impiedicat, inclusiv la controalele la frontiera, sa aiba acces la setul tau complet de parole.

Vezi PRETURILE ACTUALIZATE pentru cele mai sigure dispozitive mobile din 2018!

Concluzie

Lista administratorilor de parole este foarte complexa, fiecare aducand elemente de unicitate. Este clar ca acest numar va creste de la an la an, fapt care nu poate decat sa ma bucure deoarece diversitatea mentine un echilibru pe piata. Care este, asadar, administratorul tau preferat de parole in 2018? Astept parerea ta in sectiunea de comentarii de mai jos.

Iti dau reducere 1% la PC Garage

Lasă un răspuns !

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.