Home / Smartphone / Huawei P9

Huawei P9

Încep acest articol prin a afirma că Huawei P9 este, cu siguranţă, unul dintre cele mai reuşite smartphone – uri de până acum în ceea ce priveşte performanţa foto. Asta pentru că cei de la Huawei şi cei de la Leica,  unul dintre cei mai respectabili reprezentanţi ai industriei fotografiei, şi – au unit forţele şi au conceput pentru acest model o cameră foto principală cu lentile duale: una care preia imaginile exclusiv alb – negru şi care alături de cealaltă oferă poze de o claritate şi o calitate cum nu am mai întâlnit până acum la un dispozitiv de clasa sa.

Huawei P9
Huawei P9

Huawei P9 nu este un telefon ieftin, dar nici nu poate fi încadrat în categoria smartphone – urilor extrem de scumpe. Deşi mi – ar fi plăcut să văd o interfaţa îmbunătăţită şi un ecran cu o rezoluţie mai mare dat fiind costul său apropiat de cel al unui Samsung Galaxy S7, Huawei P9 are destul de multe elemente cu care să atragă.

Vezi PREŢUL ACTULIZAT pentru Huawei P9 în oferta magazinelor de specialitate din ţară!

Cu toate că cei de la Leica nu au furnizat propriu – zis nici un element hardware pentru realizarea camerei foto principale de 12 MP, există acreditarea acestora pentru confirmarea faptului că materialele utilizate şi metodele aplicate se înscriu în standardele companiei. Pe lângă faptul că acesta cameră realizează nişte poze alb – negru încântătoare, cu mult superioare celor rezultate din conversia unor poze color, Huawei P9 poate combina imaginile preluate de către cei doi senzori, rezultatul fiind o poză bogată în culoare, detalii şi contrast. Camera foto secundară este de 8 MP şi realizează selfie – uri excepţionale.

Huawei P9
Huawei P9

În ceea ce priveşte designul ales de producător, aş putea spune ca noul Huawei P9 combină elemente dinamice cu elemente de o eleganţă impresionantă într – o armonie perfectă. Dispunând de un raport ecran – corp de 76.4%, Huawei P9 atrage prin rama sa metalică, realizată dintr – un aliaj frumos finisat, ce încadrează perfect ecranul de 5.2 inch. Din punct de vedere estetic, Huawei P9 chiar arată ca un telefon premium.

Huawei P9
Huawei P9

Elementele de conectivitate alese pentru Huawei P9 sunt complexe şi perfect justificabile pentru un smartphone de top: slot de card microSD ( pentru extinderea memoriei flash până la 128 GB ), port de încărcare USB-C, NFC, precum şi un scaner de citire a amprentei digitale.

Cu toate că ecranul de 5.2 inch este Full HD şi are o densitate a pixelilor de 423 ppi, iar imaginile redate au o coloristică plăcută, aşa cum precizam puţin mai sus, mi – ar fi plăcut să văd o rezoluţie şi mai mare, mai ales pentru că P9 are ca şi principali competitori dispozitive dotate cu ecrane excepţionale, precum Galaxz S7 sau LG G5.

Din punct de vedere tehnic, Huawei P9 are la bază un procesor octa – core Kirin 955, alături de 3 GB de RAM, un procesor grafic Mali – T880 MP4 şi o memorie flash extensibilă de 32 GB. Pentru cei care işi doresc să folosească două cartele, Huawei P9 are opţiune DUAL SIM, însă pentru acest lucru trebuie să renunţi la utilizarea cardului de date deoarece slotul este unul comun. Bateria de 3000 mAh oferă o autonomie de funcţionare de o zi într – o utilizare agresivă.

Aşadar, deşi are câteva elemente care pot fi considerate minusuri pentru un telefon de clasa sa, Huawei P9 este un smartphone de top reuşit, care va fi apreciat la adevărata sa valoare de către cei care caută perfecţiunea la camera foto a unui telefon.

Huawei P9 – Specificaţii tehnice:

Huawei P9 - Specificaţii tehnice
Huawei P9 – Specificaţii tehnice
Huawei P9 - Specificaţii tehnice
Huawei P9 – Specificaţii tehnice
Iti dau reducere 1% la PC Garage

Lasă un răspuns !

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.